FPS


FULLSCREEN vs BORDERLESS WINDOW.

FULLSCREEN

Witcher 3 (1680x1050p), nVidia Hair ”Off”, AA ”Off”, Allt annat på ”HIGH”.

BORDERLESS WINDOW

Witcher 3 (1680x1050p), nVidia Hair ”Off”, AA ”Off”, Allt annat på ”HIGH”.

SUMMERING!

Jag måste säga att det kändes som att det flöt på bättre med ”BORDERLESS WINDOW” än med ”FULLSCREEN” i detta spel. Det kan dock ha en del och göra med att det grafikkortet som testerna gjordes med var lite i underkant med vad som krävs för att få en felfri spelupplevelse. Det är iaf bra att veta att ”BORDERLESS WINDOW” kan vara ett bra alternativ för folk som inte har det senaste grafikkortet men ändå vill spela med rätt så bra grafik ändå.


Testar om Witcher 3 är spelbart med ett HD5870 2GB.

Witcher 3 (1680x1050p), nVidia Hair ”Off”, AA ”Off”, Allt annat på ”HIGH”.

Ja vad ska jag säga egentligen om ett 5 års gammalt grafikkort till ett spel med de nästan senaste grafikmöjligheterna. Det är som att stoppa in en folkvagnsmotor i en Corvette i tron om att den ska gå lika bra som originalet. Misstolka mig inte nu för det gick att spela även om det laggade lite ibland med de grafikinställningarna jag använde mig utav. Man vill ju inte skruva ner grafiken för mycket ”grafiknörd som man är”, men med lägre inställd grafik skulle det gå mycket bättre men men, valet är ens egna 🙂


Testar XEON X5660`s prestanda i SkyRim.

SkyRim Del-1 (1680x1050p) allt annat på ”MAX”.

Del-2 (1920x1080p) allt annat på ”MAX”.

SUMMERING!

Notera att innan denna test så körde jag samma spel med exakt samma inställningar på en Core I7-930 @ 4,0GHz. Den gick då på ca 60-80% belastning hela tiden och GPU låg på ca ~80%. Med denna prolle (om ni inte redan sett filmerna ovanför) så låg belastningen på 5-8% med någon spik ibland till 13-15% oavsett upplösning vilket är en chockerande förbättring i mina ögon. GPU låg på ~80%-100% med nya X5660. Trodde aldrig att det skulle bli en sådan skillnad men siffrorna talar för sig själva. WHOLYCRAP… så om ni letar efter en uppgradering på er dator men vet inte riktigt vilken del att börja med, kontrollera ifall er dator klarar av en XEON processor, man kan inte gå fel med detta av vad jag har upplevt. Begagnade XEON´s finns att finna på Tradera eller eBay till en rätt billig slant. Sen spelar grafikkortet in en del med så kolla även lite där om ni inte redan har ett rejält grafikkort vill säga. LYCKA TILL!